کیانی با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی ايران براي معرفي مد و لباس ایرانی ـ اسلامی در خارج از کشور گفت: باید موضوع اقتصاد فرهنگ و هنر را به سود تولیدکنندگان و طراحان ایرانی در حوزه مد و لباس اسلامی هدایت کنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمد علی کیانی، دبیر بخش بینالملل دهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر و مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتوگو با خبرنگار این سازمان به تشریح فعالیتهای این بخش پرداخت و گفت: سال گذشته بخش بینالملل با نمایش پوششهای سنتی کشورهای مختلف حضور فیزیکی در جشنواره داشت اما امسال به دلیل شرایط کرونا و کوید 19 این فرصت در فضای مجازی دنبال شد. بخش بين الملل با رويكرد پژوهش محور به منظور بهره برداري از ظرفيتهاي بينالملل و تأثيرگذاري الگوهاي اسلامي و ايراني در دنيا به ويژه كشورهاي مسلمان در اين جشنواره فعاليت خودرا آغاز كرد.
وی هدف بخش بینالمللی جشنواره مد و لباس فجر را فراهم کردن زمینه گفتوگو، تعامل، آشنایی و تبادل ایده و تجربه بین طراحان ایرانی و خارجی اعلام و عنوان کرد: در این دوره با رویکرد پژوهش محور و به منظور بهرهبرداری از ظرفیتهای بینالمللی و تأثیرگذاری الگوهای ایرانی ـ اسلامی پوشش در دنیا به ویژه بر کشورهای مسلمان فعالیت بخش بینالملل انجام شد.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: دهمين جشنواره مد و لباس فجر با هدف نگاه به بازار داخلي و خارجي، ايجاد فضاي رقابتي سالم بين طراحان عرصه مد و لباس در سطح بينالملل، تشويق طراحان به ارائه طرح والگوهاي به روز و نوآورانه، كمك به ارتقاي سطح حوزه طراحي با الهام از نمادهاي هنر ايراني ـ اسلامي و كشف استعدادهاي نو با حضور فعالان حوزه مد و لباس داخلي و خارجي هرساله برگزار شد.
نمایشگاه مد و لباس فجر؛ فرصتی برای همدلی بیشتر ملتها
کیانی برگزاری نمایشگاه مد و لباس فجر را فرصتی جهت آشنایی کشورهای خارجی با اوج هنر و خلاقیت طراحان ایرانی و نیز تبادل نظر فرهنگی و معرفی ارزشهای فرهنگی ایران عنوان و از ارسال و انعکاس فراخوان جشنواره مد و لباس فجر در 80 نمایندگی فرهنگي ایران در 65 کشور خارجی خبر داد و گفت: سفارتخانهها و رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور نیز این فراخوان را منعکس کردند تا سایر کشورها با برگزاری این رویداد در ایران آشنا شوند.
وی از استقبال طراحان و فعالان فرهنگی تعداد قابل توجهی از کشورها برای همراهی و ارتباط با جشنواره مد و لباس فجر خبر داد و گفت: نمایندگان فرهنگی کشورمان در 12 کشور تاکنون طراح و افراد صاحب سبک و استادان دانشگاه به ما معرفی کردند و وبینارهایی با حضور خانم سیده مرضیه شفاپور، رییس دهمین جشنواره مد و لباس فجر و رییس کارگروه ساماندهی مدو لباس کشور، صدیقه پاک بین، دبیر دهمین جشنواره مد و لباس فجر و طراحانی از کشورهای فرانسه، ژاپن، قرقیزستان، افغانستان، آذربایجان، روسیه و اندونزی و چندین کشور دیگر برگزار شد و همچنان این وبینار ادامه خواهد داشت.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: بیش از 20 طراح مطرح کشورهای مختلف از جمله کشورهای ترکیه و ایتالیا و طراحانی از کشورهای آفریقایی برای برگزاری وبینار مشترک با طراحان ایرانی اعلام آمادگی کردند اما زمان محدود نمایشگاه امکان برگزاری همه این نشستها را فراهم نکرد، اما وبینارهای برگزار شده در ایران مورد استقبال خیلی خوب مخاطبان قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه فضای مجازی قدرت نرمی است که نباید از آن غفلت کرد، گفت: بر همین اساس پیشنهاد کردیم دبیرخانه دائمی بخش بینالملل در حوزه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی را تشکیل دهیم و نه فقط در دوره جشنواره بلکه در طول سال و هر ماه حداقل با دو نفر از طراحان مطرح، صاحبان برندها و سبکهای مختلف طراحی لباس و مسئولان مد و لباس کشورهای مختلف وبینار تخصصی جهت آشنائی با طراحان برگزار کنیم.
کیانی تصریح کرد: جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در حال فراهم کردن زمینه برقراری ارتباط علمی و قوی طراحان ایرانی و خارجی است. از سوی دیگر طراحان شرکت کننده در وبینارهای بخش بینالملل همه اساتید دانشگاه بودند و میتوان زمینه تبادل دانشجو و استاد بین دانشگاههای ایرانی و خارجی و اعطای فرصتهای مطالعاتی به پژوهشگران ایرانی و خارجی در حوزه مد و لباس اسلامی را فراهم کرد.
استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی ايران براي معرفي مد و لباس ایرانی ـ اسلامی در خارج از کشور
وی با اشاره به اینکه ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عضو اصلی کارگروه شورای سیاستگذاری بخش ساماندهی مد و لباس کشور هم هست، گفت: ایرانیان خارج از کشور نیز علاقه زیادی به لباسهای اصیل ایرانی دارند، ایرانی تبارهای زیادی هم در حوزه مد در جهان فعال هستند که میتوان ارتباط همه آنها را با فعالان و تولید کنندگان لباس و زیورآلات ایرانی فراهم کرد.
کیانی اظهار امیدواری کرد با استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی خارج از کشور حوزه مد و لباس ایرانی ـ اسلامی بهتر به جهان معرفی و جذابیت بینالمللی فرهنگی ایران به خوبی به نمایش گذاشته شود.

وی تصریح کرد: از ظرفیت مد و لباس ایرانی ـ اسلامی میتوان در نمایشگاههای بینالمللی مد جهان استفاده کرد. ما میتوانیم دیپلماسی فرهنگی مد و لباس ایرانی ـ اسلامی را فعال و اقتصاد فرهنگ و هنر را به سود تولیدکنندگان ایرانی رونق دهیم و اقتصاد را با فرهنگ و هنر گره بزنیم و بستر سازی مناسبی نیز صورت گیرد.
دبیر بخش بینالملل دهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر کشور همچنین گفت: ما میتوانیم از برگزیدگان جشنواره فجر و برندهای موفق ایرانی در هفتههای فرهنگی ایران در سایر کشورها دعوت کنیم تا تولیدات و هنرشان را در خارج از کشور هم به نمایش بگذارند. این ارتباط میتواند فرصتی برای برندسازی طراحان ایرانی در حوزه بینالملل هم فراهم کند.
مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور خاطر نشان کرد: پوششهاي انسان در سرزمينهاي دور و اقوام مختلف بر اساس ايدهها، باورها، اعتقادات، مناسبتها و آيينها و مذاهب متفاوت است. بدين خاطر به عنوان شاخص در تبيين ارزشهاي فردي و اجتماعي، نشانه هويت و جايگاه فكري و فرهنگي محسوب ميشود.
کیانی خاطرنشان کرد: کشور پهناور ايران كه دارای اقوام و طوايف مختلفي است و در جوامع شهري، روستايي و عشايري در بخش زنان و مردان پوششهاي زيبايي دارند با شركت در اين نشستها و نمايشگاهها علاوه بر كسب درآمد و فروش محصولات پيام آوران ارزشها، اعتقادات و آئينها سنتی و اسلامی هستند.
وی در ادامه سخنانش، مطرح کرد: ما ميتوانيم در حوزه مد و لباس با ديپلماسي هنر و فرهنگي و يا حتي ديپلماسي لباس اقوام و حتي مد و لباس ارتباط خوبي با حوزه بين الملل داشته باشيم. در بحث معرفی لباس اقوام بين كشورها استقبال و پیشنهادات خوبی مطرح است که میتوان از این فرصت و ورود به چرخه تولید در عرصه بین الملل استفاده کرد.
کیانی اظهار کرد: هدف نهایی در اين بخش، تلاش بر اين بود تا از طراحان كشورهايي كه فرهنگ پوشش آنها با لباسهاي مردم ايران همخواني و شباهت بيشتري دارد دعوت به عمل آيد و بيان نگاه طراحان در جهان به آفرينش نقوش منسوجات و فرمهاي پوشش، بررسي چگونگي انديشه در طراحي و اجراي يك اثر پوششي، ايجاد فضايي براي ارائه طرحها و ايدههاي طراحان با حضور كارشناسان، قياس توانايي طراحان داخلي با طراحان بين المللي و آسيب شناسي طرحهاي موجود فعلي در جامعه، مهم ترين اهداف بخش بينالملل بود.
انتهای پیام/ص