فعالیتهای فرهنگی، علمی و هنری رایزنی فرهنگی ایران در برنامه «گفتگو» رادیو شش تونس تشریح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میثم فراهانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس با حضور در برنامه عصرگاهی «گفتگو» رادیو شش تونس به تشریح فعالیتهای یک سال گذشته این نمایندگی فرهنگی و نیز برنامهریزیهای فرهنگی صورت گرفته در ایام شیوع ویروس کرونا، پرداخت.
در این برنامه یک ساعته که با حضور عماد الدين بولعابة، استاد دانشگاه و تحلیلگر فرهنگی اجرا شد، فراهانی در سخنانی، روابط فرهنگی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تونس را بسیار خوب و رو به رشد توصیف کرد و گفت: روابط دو کشور در زمینههای مختلف از جمله فرهنگی در سطح مطلوبی قرار دارد و همواره تلاش شده است روابط فرهنگی در زمینههای مختلف گسترده باشد.
رایزن فرهنگی ایران در تونس با تشکر از وزارت امور فرهنگی تونس به دلیل همکاریهای بسیار خوب و سازنده با نمایندگی فرهنگی کشورمان، به تشریح برنامهها و فعالیتهای فرهنگی، علمی و هنری یک سال گذشته پرداخت.
وی افزود: برگزاری نشستهای مختلف ادبی، هنری و علمی، فراهم کردن زمینههای اعطای بورس تحصیلی و فرصتهای مطالعاتی به دانشجویان، تبادل هیأتهای علمی و فرهنگی و دانشگاهی، برگزاری نشست بررسی تاریخی میراث مشترک تونس و ایران با همکاری انجمن میراث مشترک، برگزاری نشست بررسی روابط فرهنگی ایران و تونس، برگزاری نشست بررسی آراء ادبی عبدالرحمن جامی و برپایی نمایشگاه بزرگ صنایع دستی و هنرهای ایرانی در موزه ملی باردو از جمله مهمترین فعالیتهای رایزنی فرهنگی طی یک سال گذشته و قبل از شیوع ویروس کرونا بوده است.
فراهانی برگزاری روز ایران در دانشگاه کارتاژ، حضور هنرمندان ایرانی در دومین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی کارتاژ، حضور گروه موسیقی نابینایان توکا در پنجمین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی نابینایان، دیدار با شخصیتهای ادبی، فرهنگی و دانشگاهی، اجرای تفاهمنامههای همکاری بین دانشگاه الزهراء و دانشگاههای المنار، کارتاژ و منوبه، چاپ کتابهای مقتل ابی مخنف و قصیده بلاعنوان، تدریس زبان فارسی در دانشگاهها و رایزنی فرهنگی ایران، تقویت فعالیتهای اتاق ایران در دانشگاه منوبه، برگزاری دورههای آموزش خط نستعلیق و پخش سریالهای ایرانی از شبکههای تلویزیونی تونس را از دیگر فعالیتهای فرهنگی، برشمرد.
تأکید بر تقویت و توسعه همکاریهای دوجانبه
وی همچنین، به برگزاری کلاسهای مجازی آموزش زبان فارسی، برگزاری نشستهای مجازی، تقویت همکاری با شهر علوم، تلاش برای برگزاری هفته فیلم مجازی، دعوت از ناشران تونسی برای شرکت در نمایشگاه مجازی بینالمللی کتاب تهران و انتشار فصلنامه الکترونیکی اشاره کرد.
فراهانی ادامه داد: رایزنی فرهنگی ایران همواره تلاش کرده است زمینه مشارکت و همکاری انجمنهای مردم نهاد فرهنگی تونس را در انجام برنامههای متنوع فرهنگی فراهم کند و معتقد است که ظرفیتهای بالفعل و بالقوه انجمنها و سازمانهای مردم نهاد فرهنگی فرصت مغتنمی برای تبادل تجربیات و تقویت همکاریهای دوجانبه در زمینههای متنوع فرهنگی و هنری است.
رایزن فرهنگی ایران در تونس آمادگی این نمایندگی فرهنگی را برای تقویت و توسعه همکاریهای دوجانبه و نیز ایجاد ارتباط با مؤسسات و انجمنهای مردم نهاد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
فراهانی در ادامه برنامه به تشریح فعالیتهای رایزنی فرهنگی کشورمان در دوران شیوع ویروس کرونا پرداخت و نکاتی را در خصوص وضعیت سینما و فیلمهای ایرانی و نیز چگونگی تقویت ارتباطات بین مؤسسات سینمایی دو کشور بیان کرد.
وی افزود: در سالهای گذشته نیز، هفته فیلم ایران به همت رایزنی فرهنگی ایران در تونس برگزار و با استقبال بسیار چشمگیری از سوی جامعه تونس برخوردار شد. از این رو تلاش خواهیم کرد تا پس از مهار ویروس کرونا با همکاری وزارت امور فرهنگی تونس، هفته فیلم ایران را در تونس برگزار کنیم.
در ادامه این برنامه، عماد الدين بولعابه با اشاره به سابقه تمدنی ایران و حضور ایرانیان در تونس به قرابتهای فرهنگی بین دو کشور اشاره و بیان کرد: مشترکات فراوان فرهنگی بین ایران و تونس در زمینههای مختلف وجود دارد و وظیفه صاحب نظران و پژوهشگران حوزه فرهنگ برای احصاء بیش از پیش و تقویت آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی پیشرفتهای ایران در زمینههای مختلف علمی، اقتصادی، فرهنگی و ... را حاصل تلاش دانشمندان و جوانان ایران علیرغم تحریمهای فراوان دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توانسته است همواره با عزت و اقتدار در جهان امروز ظهور کند و نمونه آن را میتوان در تنوع برنامههای رایزنی فرهنگی کشورمان در تونس مشاهده کرد.
انتهای پیام/ص