محسن آشوری در گفتگو با رادیو مراتی زبان شهر پونا بر حمایت از کلاسهای آموزش زبان فارسی و برگزاری جشنوارههای فیلم و نمایشگاههای صنایع دستی در هند تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وابسته فرهنگی ایران در گفتگو با رادیو مراتی زبان شهر پونا اظهار كرد: خانه فرهنگ ایران با قدمتی بیش از 68 سال به عنوان اولین وابستگی فرهنگی ج.ا. ایران در جهان فعالیت های بسیار گسترده ای در جهت گسترش روابط فرهنگی میان دو کشور متمدن مشرق زمین تاکنون انجام داده و همچنان استمرار دارد .
وی در ادامه این مصاحبه افزود:یکی از فعالیتهای خانه فرهنگ ج.ا.ایران در بمبئی تشکیل دوره های زبان و ادبیات فارسی گسترش ، تقویت و حمایت هرچه بیشتر از این زبان کهن و دیرینه در هند است . آشوری در ادامه سخنان خود تاکید کرد:کلاسهای زبان فارسی همواره در نمایندگی فرهنگی و دیگرموسسات آموزشی و فرهنگی هند برگزار می گردد . بنابراین برگزاری و حمایت و پشتیانی از کلاس های فارسی ، برگزاری جشنواره های فیلم، برپایی نمایشگاههای صنایع دستی و هنری،کتاب وغیره ، برگزاری نشست های علمی و فرهنگی ازجمله فعالیتهای خانه فرهنگ ج.ا.ایران در بمبئی می باشد .

وابسته فرهنگی ج.ا. ایران دربمبئی در ادامه خاطر نشان ساخت:البته باید اذعان نمود که قدمت روابط فرهنگی دو کشوربه بیش از هزار سال قبل باز می گردد و هر دو کشور باستانی از دیر باز با یکدیگر ارتباط گسترده فرهنگی داشته اند و امیدواریم در آینده نیز این روابط گسترش هرچه بیش از پیش گسترش یابد.
آشوری در ادامه با اشاره به اشتراکات زبانی افزود: زبان و ادبیات فارسی و زبان های محلی هند همچون هندی ، مرآتی ، پنجابی و اردو دارای تشابه واژگانی بسیاری دارند . بطور تقریبی 30 درصد از واژگان زبان مراتی، برگرفته از زبان فارسی است و این خود نشان دهنده روابط فرهنگی دو کشور بوده است.
وی درپایان مصاحبه خود تاکید کرد: اسطوره مردم محلی ایالت مهاراشترا شیواجی مهاراج به گواه تاریخ نیز به زبان و ادبیات فارسی نامه نگاری داشتند و این نشان دهنده اهمیت این زبان در عصر ایشان بوده است . امروزه چنانچه دانشجویان به ویژه دانشجویان رشته تاریخ بخواهند نسبت به گذشته تاریخی هند آشنایی بیشتری پیدا کنند ضروری است که زبان و ادبیات فارسی را فرا گیرند . لذا نظر به اهمیت موضوع خانه فرهنگ ج.ا. ایران دراشاعه و گسترش زبان و ادبیات فارسی تلاش وافری تاکنون داشته است و در این راه تمامی کوشش و سعی خود را به کار بسته است و امید است که علاقمندان، پژوهشگران و تمامی علاقمندان از دوره ها و کلاس های زبان و ادبیات فارسی هرچه بیشتراستفاده کنند.
خانه فرهنگ این مصاحبه را در کانال یوتیوب خود جهت استفاده علاقمندان به نشانی https://www.youtube.com/watch?v=nMw3KNXStNM قرار داده است.
انتهای پیام/م